Pedrosa ispred Lorenza slavio u Aragonu

Hayden udario u zid

Pedrosa ispred Lorenza slavio u Aragonu

E. Škorić

Španac Dani Pedrosa slavio je na 14. ovosezonskoj utrci Svjetskog MotoGP prvenstva, Velikoj nagradi Aragona.

Iako je startao na drugoj poziciji iza svog sunarodnjaka Jorge Lorenza, vozača Yamahe, Hondin vozač je na kraju stigao do trijumfa. 

 

 

Imao je Lorenzo vodstvo u prvih pet krugova, ali onda ga je Pedrosa obišao, a do kraja utrke više nije dopustio promjenu na vrhu. Bila je to  42. Grand Prix pobjeda u karijeri za Pedrosu i 19. u kraljevskoj klasi.

 

Na trećem mjestu zavvršio je Italijan Andrea Dovizioso na Tech 3 Yamahi, a četvrto mjesto pripalo je Cal Crutchlowu, također iz Tech 3 Yamahe. Ben Spies (Yamaha) završio je na petom mjestu.

 

Verijedi spomenuti i nezgodu Nicky Haydena koji je sletio sa staze i zabio se u zid od guma, te preletio preko prepreke na drugu stranu staze. Hayden koji je već pretrpio potres mozga i povredu ruke na Indianapolisu odveden je na ljekarske preglede gdje je ustanovljeno da nema povreda.

 

 

MotoGP, Velika nagrada Aragona:

1. Dani Pedrosa (Honda) 42m10.444s

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 6.472s

3. Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) + 11.047s

4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 11.184s

5. Ben Spies (Yamaha) + 13.786s

 

...

 

Ukupni redoslijed vozača:

1. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 290 bodova

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) 257

3. Casey Stoner (Aus / Honda) 186

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.