Pedrosa najbrži, Dovizioso treći, Marquez tek sedmi

Kvalifikacije pred Veliku nagradu Malezije

Pedrosa najbrži, Dovizioso treći, Marquez tek sedmi

Španski vozač Dani Pedrosa ostvario je pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Malezije.

Iako na slobodnim treninzima Pedrosa nije ostvarivao zapaženije rezultate, na kraju je ipak uspio da bude najbrži u kvalifikacijama i to s vremenom 1:59.212. 

Ono što je za šampionat najvažnije je da je Andrea Dovizioso završio na trećoj poziciji, a lider u ukupnom poretku Marc Marquez je bio tek sedmi. Podsjetimo, Marquezu treba prvo ili drugo mjesto na sutrašnjoj trci kako bi osigurao titulu, a posao će mu sigurno biti otežan nakon loše stratne pozicije, iako to ne mora ništa da znači. 

Dovizioso će morati da odveze savršenu trku i naprosto će se morati naći ispred Marqueza te se nadati na kraju neće podijeliti prvi i drugu poziciju. Podsjetimo da je trenutna razlika 33 boda u korist Marqueza, a da će poslije Malezije vozači voziti još samo u Valenciji. Danas je drugu poziciju zauzeo Johann Zarco, a četvrti je bio Valentino Rossi. 

Sutrašnja trka za Veliku nagradu Malezije vozi se od 8.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti