Pedrosa pobjednik u prekinutoj utrci

VN Malezije popratila jaka kiša

Pedrosa pobjednik u prekinutoj utrci

U dramatičnoj utrci, održanoj ovog prijepodneva na stazi Sepang u Maleziji, Dani Pedrosa je odnio pobjedu nakon prekida, poslije kojeg su podijeljeni bodovi.  

Utrka je počela na potpuno mokroj stazi, dok je kiša još uvijek padala. Na startu je Valentino Rossi napravio veliki skok sa 11. na peto mjesto, dok su se Lorenzo i Pedrosa uveliko odvojili od ostalih i zasebno vodili borbu za prvu poziciju. 

 

U devetom krugu je Pedrosa fantastičnim manevarom preuzeo vodstvo, Lorenzo je samo mogao pratiti Hondinog vozača i tražiti priliku za popravni. Treće mjesto je čvrsto držao povratnik na velike utrke, Casey Stoner.

 

Na stazi su se jasno vidjeli tragovi kiše koji su otežavali vožnju. Između devetog i 14. kruga, utrku su redom napustali Ben Spies, Colin Edwards, Randy de Puniet, Cal Crutchlow i Ivan Silva.

 

U 14. krugu je Lorenzo mogao završiti bez bodova, ali je uz veliki napor uspio iskontrolisati motor i ostati u utrci. 

 

Tropska kiša je zatim potopila Sepang u istom krugu. Nakon toga su podignute crvene zastave i prekinuta je utrka, vozači su potom otišli u boksove na predah. Lorenzo je bio vidno nervozan zbog izgubljene prve pozicije i problema sa kontrolom motora.

 

Nakon kraće pauze dodijeljeni su bodovi za skraćenu utrku, time je Pedrosa 23 boda u zaostatku za Lorenzom uz preostale dvije runde kada će se znati prvak za ovu sezonu.

 

Rezultati na VN Malezije:

 

1. Pedrosa

2. Lorenzo

3. Stoner

4. Hayden

5. Rossi

6. Bautista

7. Barbera

8. Espargaro

9. Ellison

10. Abraham

11. Petrucci

12. Pirro

13. Dovizioso

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.