Pedrosa slavio u Portugalu
Dani Pedrosa na postolju

Treća stanica je bio Estoril

Pedrosa slavio u Portugalu

Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) pobjednik je Velike nagrade Portugala u Estorilu, treće ovosezonske utrke MotoGP klasi.

Tokom cijele utrke Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa su vodili veliku borbu, a odluka je pala četiri kruga prije kraja.Pedrosa je sjajnim manevrom na startno-ciljnoj ravnini prošao Lorenza koji do kraja nije mogao uzvratiti na pravi način.Za Španjolskog vozača je ovo 36.pobjeda u karijeri.Treći je bio Australac Casey Stoner (Honda).

Italijan Andrea Dovizioso (Honda) osvojio je četvrto mjesto, ispred višestrukog svjetskog prvaka Valentina Rossija (Ducati).Nakon današnje utrke Lorenzo je vodeći u ukupnom poretku sa 65 bodova, ima samo četiri više od Danija Pedrose.

U klasi Moto2 slavio je Nijemac Stefan Bradl (Kalex), pobjednik uvodne utrke SP-a u Kataru.Drugi je bio Španac Julian Simon (Suter), a treći Japanac Juki Takahaši (Moriwaki). U najslabijoj klasi onoj do 125 cc prvi je ciljem prošao Španjolac Nicolas Terol ispred Sandra Cortesea iz Njemačke, dok je treći Francuz Johann Zarco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.