Pedrosa u lovu na Aragon

Jonathan Rea drugi put kao zamjena

Pedrosa u lovu na Aragon

Repsol Honda tim putuje u Aragon ovog vikenda u pripremi za 14. rundu sezone i treću po redu posjetu ovoj stazi.

Aragon će treću godinu za redom ugostiti MotoGP porodicu. U prošlosti je ovo bio uspješan teren za Repsol Hondu čiji su vozači u prethodne dvije godine ovdje zauzeli podij sa dvije pobjede Australca, te dva druga mjesta za Španca.

Dani Pedrosa, koji u subotu slavi svoj 27. rođendan, dolazi samouvjeren i spreman ostaviti probleme koje je imao u Misanu iza sebe. Bila je to za njega prva utrka bez bodova ove sezone nakon incidenta koji se dogodio u prvom krugu.

Pedrosa, koji je trenutno drugi u poretku sa 38 bodova zaostatka za Lorenzom, je u dobroj formi i rezultati testa održanog u Aragonu početkom ovoga mjeseca će mu biti velika motivacija.

Za Jonathana Reu će ovo biti druga utrka otkako je došao kao zamjena za Caseya Stonera, koji nastavlja sa rehabilitacijom u Australiji.

"Aragon je veoma dobra utrka i staza je impresivna. Otišli smo tamo na dvodnevno testiranje početkom mjeseca i odradili smo dobar posao. Lično, radujem se novom susretu sa španskom publikom, biće zadovoljstvo vidjeti stazu prepunu ljudi kao što je to bilo ranijih godina. Motor je u dobrom stanju, motiviran sam za ovu vožnju i nadam se pozitivnom ishodu", saopštio je Pedrosa.

"Osjećam više samopouzdanja nego što je to bio slučaj na prošloj utrci. Aragon ima veoma duge ravnike što odgovara snazi Honde, ja se radujem suradnji sa timom i građenju svog iskustva", izjavio je Rea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.