Pedrosa u završnici do nove pobjede

Odluka pala u posljednjem zavoju

Pedrosa u završnici do nove pobjede

M. Maksimović

Dani Pedrosa u posljednje vrijeme vozi u sjajnoj formi.Sedam dana nakon pobjede u Indinapolisu, Pedrosa je prvi prošao ciljem je i u Brnu. 

Pobjedom Pedrose završila se jedna od najzanimljivijih utrka ove sezone u kojoj su bukvalno do posljednjeg metra veliku borbu vodili Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo.Njihov duel smo pratili već od četvrtog kruga kada su odvojili od prvih pratitelja Crutchlowa, Doviziosa i Rossija.

 

Na kraju je odluka o pobjedniku pala u posljednjem krugu. U sedmoj krivini Lorenzo je prošao Pedrosu koji je uzvratio u posljednjoj i sada šest trka prije kraja ima svega 13 bodova manje u odnosu na vodećeg Jorgea Lorenza. Treće mjesto danas je zauzeo Britanac Cal Crutchlow. Današnju, ukupno 12.utrke sezone zbog povreda su propustili Casey Stoner, Nicky Hayden  i Hector Barbera.

 

Zanimljivo je bilo i u Moto 2 klasi gdje je na kraju pobjedio Marc Marquez. Drugo mjesto je pripalo Thomasu Luthiju iz Švicarske, treće Polu Espargaru iz Španije. Uz ovu dvojicu unutar jedne sekunde zaostatka završio je i Andrea Iannone.Marquez u ovom trenutku ima 213 bodova, dok Pol Espargaro (165) i Thomas Luthi (154), zaostaju na drugom i trećem mjestu.

 

Nakon što je prošle godine u Velikog Britaniji proslavio svoju prvu pobjedu u karijeri, Nijemac  Jonas Folger je ponovo na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.I to nakon što je ove sezone odustao čak šest puta, od čega pet puta zaredom.Luis Salom je bio drugi, Sandro Cortese treći. Sandro Cortese vodi u ovoj klasi sa 200 bodova, Vinales ima 168, Salom 149.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.