Pedrosa vodeći ovog jutra u Maleziji

Prvi slobodni trening na Sepangu

Pedrosa vodeći ovog jutra u Maleziji

Dani Pedrosa je ostvario najbolje vrijeme jutrošnjeg prvog slobodnog treninga u Maleziji na stazi Sepang, razlog tome je velika forma u kojoj se trenutno nalazi.

Vozač Repsol Honde je bio samo 0.125 sekundi brži od svog timskog kolege, Caseya Stonera. Treće vrijeme je ostvario Jorge Lorenzo koji je i dalje vodeći u poretku vozača sa 28 bodova. Uz preostale tri utrke, Pedrosa je uvjeren da može nadoknaditi ovu razliku. Njegova forma je u uzlaznoj putanji, a veliki doprinos daje Honda koja za sad odrađuje sve potrebno u njegovom nadmetanju sa Lorenzom.

 

Casey Stoner se sve bolje prilagođava vožnji, uspio se izboriti sa bolovima u zglobu i skliskom stazom na prvom slobodnom treningu.

 

Jučer je otkrivena i bronzana ploča u čast Marca Simoncellija koji je na prošlogodišnjoj utrci na Sepangu, održanoj 23. oktobra, izgubio život prilikom nesreće. Kobna je bila krivina 11 pored koje je i postavljena ploča sa natpisom "58 Sic, zauvijek u srcu", te potpisima svih vozača.

 

Drugi slobodni trening će se održati u popodnevnim satima. Poredak nakon prvog treninga izgleda ovako:

 

1.Dani Pedrosa

2.Casey Stoner

3.Jorge Lorenzo

4.Andrea Dovizioso

5.Cal Crutchlow

6.Ben Spies

7.Stefan Bradl

8.Nicky Hayden

9.Alvaro Bautista

10.Hector Barbera

11.Valentino Rossi

12.Karel Abraham

13.Randy De Puniet

14.Aleix Espargaro

15.Colin Edwards

16.Michele Pirro

17.James Ellison

18.Roberto Rolfo

19.Yonny Hernandez

20.Ivan Silva

21.Danilo Petrucci

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti