Peterhansel bježi Al - Attiyahu
Mini za sada dobro funkcioniše

Vožena peta etapa

Peterhansel bježi Al - Attiyahu

M. Maksimović

Poljak Krzysztof Holowczyc u Miniju i Francuz Cyril Despres na KTM-u, prvi su prošli ciljem na kraju na kraju pete etape Dakara koja se vozila od Chilecita do Fiambale u Argentini, a bila je duga 177 kilometara.

Krzysztof Holowczyc je sa svojim suvozačem Belgijancom Jean Marcom Fortinom slavio u vremenu 2:10:51, dok je posada Gordon/Campbell u Hammeru zakasnila jednu minuti i jednu sekundu.Petu etapu su na trećem mjestu završili Stephane Peterhansel i Jean Paul Cottret sa zaostatkom nešto manjim od četiri minute.

U ukupnom poretku i dalje vodi Peterhansel sa 4 minute i 18 sekundi prednosti ispred Holowczyca, dok je treći Španjolac Nani Roma sa više od deset minuta zaostatka.

Prošlogodišnji pobjednik, Nasser Al - Attiyah je trenutačno tek na osmom mjestu sa 50 minuta slabijim vremenom. Njegov Hummer je totalno podbacio u petoj etapi, pa etapu završio tek na 11.mjestu.

Kod motociklista Cyril Despres ima deset minuta prednosti ispred Marca Come i velikih 48 u odnosu na Heldera Rodriguesa, Portugalca na Yamahi. U petoj etapi je Despres pobjegao Comi za minutu i 41 sekundu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.