Peterhansel i Despres preuzeli vodstvo
Wolkswagen ne može pratiti ritam

Nova etapa nove promjene u poretku

Peterhansel i Despres preuzeli vodstvo

M. Maksimović

Treća etapa ovogodišnjeg Dakara vožena od od La Rioje do Fiambale duga 441 kilometar ponudila je prva veća i teža iskušenja za učesnike koji su napokon stigli u pustinju, a tu su na scenu stupili iskusni znalci poput Stephanea Peterhansela ili Cyrila Despresa.

Čovjek koji je na ovom reliju slavio šest puta kao usamljeni jahač (motor) i tri puta kao vozač Mitsubishija, na trećoj etapi ovogodišnjeg Dakara je osigurao prvu etapnu pobjedu za BMW nakon četiri godine. Peterhansel je danas uspio eliminirati svoj zaostatak, pa je nakon 182 kilometra specijalnog brzinca pobjegao Carlosu Sainzu (Wolkswagen) četiri minute i 33 sekunde, dok je pobjednik jučerašnje etape Nasser Al-Attiyah ostao kratak čitavih sedam i pol minuta. Treću etapu u konkurenciji automobila svakako po dobrom neće pamtiti Nani Roma i branitelj naslov Giniel De Villiers. Prvi je zapeo u rupi, drugi je imao velikih problema sa motorom.

U konkurenciji motociklista svakako je najzadovoljniji Cyril Despres koji je ostvario etapnu pobjedu, a njemu su u leđa gledali Portugalci Helder Rodrigues i Paul Gonçalves. Glavni konkurenti Despresa, Marc Coma i David Fretigne su danas imali problema sa svojim motorima, pa u ukupnom poretku
Despres ima 10 minuta prednosti ispred Francuza Casteua i skoro 18 u odnosu na Rodriguesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.