Philippe Bianchi: Jules je veliki borac

Vozač Marussije i dalje kritično

Philippe Bianchi: Jules je veliki borac

Vozač Marussije Jules Bianchi 'neće odustati' unatoč tome što se i dalje nalazi u kritičnom stanju nakon nesreće na japanskom Grand Prixu, poručio je njegov otac Philippe.

U razgovoru za talijanski La Gazzerra delo Sport rekao je kako stalno razgovara sa sinom.

"Znam da me čuje. Njegovi su nam doktori rekli kako je čudo što je uopšte preživio. Nisu još nikoga vidjeli da je preživio tako strašnu nesreću. Ali Jules će se nastaviti boriti. Njegov trener Andrea kaže da ako postoji jedna osoba koja se može oporaviti, onda je to Jules. Ima strašnu volju", rekao je Bianchi stariji.
 
"Nikad nisam vidio ništa slično. Dirnulo nas je. Zahvaljujemo svakom od njih. Mnogi od vozača me zovu, pišu mi. Alonso, Vergne i Massa poslali su dirljive poruke. Hamilton mi je napisao prekrasan e-mail u kojem je rekao kako stiže prvim avionom ako može bilo kako pomoći. Rossi i Marquez također stalno provjeravaju Julesovo stanje. Svi me pitaju kako je Jules, a ne mogu im odgovoriti jer nema odgovora. Stanje je jako ozbiljno, ali stabilno. Jedan se dan čini bolje, drugi dan gore. Doktori ništa ne govore. Jako je teško. U samo sedam dana život naše porodice  je uništen. Svaki put kad zazvoni telefon, bojimo se da zove bolnica kako bi nam rekla da je Jules preminuo. Neće odustati. siguran sam u to", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.