Philippe Bianchi: Sve je teže i teže, nisam optimista

Otac Julesa Bianchija

Philippe Bianchi: Sve je teže i teže, nisam optimista

Kako vrijeme prolazi, njegovim roditeljima je sve teže. Jules Bianchi je stradao na VN Japana prošle godine, nova sezona je u jeku, mladog vozača skoro da više niko niti ne spominje. Njegov otac Philippe priznaje koliko mu sve to teško pada.

"Nekada čovjek ima osjećaj da će poluditi, jer želimo da Julesu pomognemo, a ne možemo. Očekivao se neki napredak u prvih šest mjeseci, prošlo je devet, ali se stvari nisu promijenile. Jules je i dalje u komi", istakao je Philippe.

"Vrijeme prolazi, stvari ostaju iste, sve sam manje optimista da će biti bolje. U određenom trenutku jednostavno morate realno da sagledate situaciju i shvatite koliko je ona ozbiljna. Nakon što se dogodila nesreća Michaelu Schumacheru, razgovarao sam sa Julesom, priznao je kako bi teško podnio da ostane invalid. da više ne može voziti", dodao je Philippe Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.