Pobjeda BMW-a nakon dvadeset godina

Spengler slavio na Lausitzringu

Pobjeda BMW-a nakon dvadeset godina

M. Maksimović

Ekipa BMW-a ponovo pobjeđuje u prvoj povratničkoj DTM sezoni. Roberto Ravaglia je bio posljednji vozač koji jeostvario pobjedu za BMW, još tamo 1992.godine. Ove godine se BMW vratio u DTM prvenstvo nakon 20 godina i to odmah sa svoje tri ekipe.

U prvoj utrci na Hockenheimringu, najbolji rezultat je ostvario Andy Priaulx koji je zauzeo šesto mjesto i to je bio jedini BMW među prvih deset. Dva jaka aduta, Martin Tomczyk i Bruno Spengler su odustali u ranoj fazi utrke.
Stvari su posložile u drugoj utrci koja je vožena proteklog vikenda na Lausitzringu.

Kanađanin Bruno Spengler je ostvario pobjedu, desetu u DTM-u.Na Lausitzringu je Spengler ostvario predhodno pole position, a onda je dan kasnije odradio sjajnu utrku, prije svega izdržao je nalete Garyja Paffetta koji je na kraju bio drugi. Treće mjesto je zauzeo još jedan vozač BMW-a Augusto Farfus, koji je već ranije vozio za istu ekipu ali u WTCC prvenstvu.Ralf Schumacher je bio deseti, David Coulthard dva mjesta ispod.

Rezultati utrke:
1.Bruno Spengler (Kan,Schnitzer BMW) 1h09m45.795
2.Gary Paffett (VBR,HWA Mercedes ) + 1.019
3.Augusto Farfus (Bra,RBM BMW ) + 7.069
4.Jamie Green (VBR,HWA Mercedes ) + 7.676
5.Mattias Ekstrom (Šve,,Abt Audi ) + 21.362
6.Timo Scheider (Nje,Abt Audi ) + 22.607
7.Martin Tomczyk (Nje,RMG BMW ) + 25.446
8.Edoardo Mortara (Ita,Rosberg Audi ) + 32.202
9.Filipe Albuquerque (Por,Rosberg Audi ) + 32.658
10.Ralf Schumacher (Nje,HWA Mercedes ) + 35.513

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.