Pobjeda Ogiera na domaćem terenu
Sebastian Ogier

I Francuz u igri za naslov

Pobjeda Ogiera na domaćem terenu

M. Maksimović

Sébastien Ogier nije propustio veliku priliku na domaćem terenu u Francuskoj. Nakon što je preuzeo vodstvo drugog dana, Francuz je izdržao do kraja.

Španjolac Dani Sordo je također odlično vozio i bio je na pravom putu sa ostvari istorijsku pobjedu u Miniju koji se ove godine vratio u WRC prvenstvo. Na kraju je nakon velike borbe, koja se vodila francuskoj pokrajini Alzas, Ogier slavio sa šest sekundi prednosti u odnosu na Sorda, a odluka je pala u posljednjem brzinskom ispitu. Treće mjesto je osvojio Petter Solberg, ali je diskvalificiran zbog premale težine njegovog Citroëna DS3, pa je na kraju treći Finac Mikko Hirvonen u Fordu Fiesti.

Rezultati
1. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra, Citroën DS3) 3 h 06:20.4
2. Dani Sordo-Carlos del Barrio (Špa, Mini John Cooper Works) + 6.3 sec
3. Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin,Ford Fiesta RS) 3:26.6
4. Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Fin,Ford Fiesta RS) 3:30.3
5. Dennis Kuipers-Frédéric Miclotte (Hol, Bel, Ford Fiesta RS) 6:42.0

Ukupni poredak:
1.Sebastian Loeb (Fra) 196
2.Mikko Hirvonen (Fin) 196
3.Sebastian Ogier (Fra) 193
4.J-M. Latvala (Fin) 131
5.Petter Solberg (Nor) 110

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.