Pobjeda Pedrose, nesportski potez Marqueza

Na stazi u Jerezu

Pobjeda Pedrose, nesportski potez Marqueza

M. Maksimović

Dani Pedrosa pobjednik je Velike nagrade, utrke koja se vozila na legendarnom Jerezu. Do svoje 23. pobjede u MotoGP karijeri, Pedrosa je stigao sa nešto manje od dvije sekunde prednosti u odnosu na Marc Marqueza kojem je pripala glavna uloga u završnici utrke. 

Trojka, Lorenzo, Pedrosa, Marquez je krenula iz prvog startnog reda. Pedrosa je kratko poveo utrku, ali je kratko ostao na vrhu jer ga je prestigao Lorenzo. U šestom krugu je Pedrosa uzvratio, pa su se on i Lorenzo vrlo brzo izdvojili na vrhu.

 

Kako se bližila završnica utrke, tako je i Lorenzo imao sve više problema, opasno mu se približavao mladi Marc Marquez. U posljednjem krugu je Marquez napravio isto ono što i Valentino Rossi prije desetak godina Seteu Gibernau.Jednostavo je mladi Španac pokušao proći Lorenza sa unutrašnje strane u posljednjem zavoju, Lorenzo je probao uzvratiti, ali ga je Marquez odgurnuo. Lorenzo je naravno bio bijesan, završio je kao treći, te je odbio pružiti ruku Marquezu. 

 

 

Rezultati VN Španije:

1.Dani Pedrosa (Špa,Honda) 45:17.632

2.Marc Marquez (Špa,Honda) + 2.487

3.Jorge Lorenzo (Špa,Yamaha) + 5.089

4.Valentino Rossi (Ita,Yamaha) + 8.914

5.Cal Crutchlow (VBR,Tech 3 Yamaha) + 12.663

6.Alvaro Bautista (Špa,Gresini Honda) + 15.094

7.Nicky Hayden (SAD,Ducati) + 25.632

8.Andrea Dovizioso (Ita,Ducati) + 41.881

9.Aleix Espargaro (Špa,Aspar Aprilia) + 43.812

10.Bradley Smith (VBR,Tech 3 Yamaha) + 44.461

 

Ukupni poredak:

1.Marc Marquez (Špa,Honda) 61 bod

2.Dani Pedrosa (Špa,Honda) 58

3.Jorge Lorenzo (Špa,Yamaha) 57

4.Valentino Rossi (Ita,Yamaha) 43

5.Carl Crutchlow (VB,Yamaha) 35

 

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti