Pobjeda Toyote na Svjetskom prvenstvu izdržljivosti

Brazil

Pobjeda Toyote na Svjetskom prvenstvu izdržljivosti

M. Skaka
Teme:

Toyota Racing tim je zadržao vodeću poziciju tokom cjelokupne utrke i dominantnom izvedbom u šest sati dugoj utrci Svjetskog prvenstva u izdržljivosti (FIA)  Sao Paolo, Interlagos u Brazilu doveo Toyotu na pobjedničko postolje nakon dvadeset godina.

Toyota vozači Alex Wurz i Nicolas Lapierre su u modelu TS030 hibrid tokom cjelokupne utrke uspjeli zadržati vodeću poziciju i donijeli prvu pobjedu timu Toyote u Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti (FIA) od 1999. godine u reli utrci u Kini.

“Ovo je veliki dan za Toyota tim. Stajati na pobjedničkom postolju je bio naš san koji se danas ostvario”, izjavio je Yoshiaki Kinoshita, vođa tima.

Ova pobjeda također predstavlja vrhunac uspjeha u projektu Toyota motorsport Hybrid sistem, koji je započeo 2006. godine. Pobijediti konkurenciju poput snažnog, iskusnog Audija korištenjem ove napredne tehnologije je velika zasluga svih uključenih u ovaj projekat.

“Ponosan sam što sam vozač Toyote. Toyota je razvila nevjerovatnu Hybrid tehnologiju, čije smo stvarne izvanredne performanse dokazali ovom pobjedom”, izjavio je Alex Wurz, jedan od vozača.

Toyota Racing tim se već priprema za naredni izazov - Six Hours of Bahrein, utrka koja se održava 29. septembra, 2012. godine, gdje će boje Toyote ponovo predstavljati Alex i Nicolas u  #7 TS030 modelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.