Pobjede Dannyja Kenta i Jonasa Folgera na Jerezu

VN Španije u Moto2 i Moto3 klasi

Pobjede Dannyja Kenta i Jonasa Folgera na Jerezu

Danny Kent nastavlja dominaciju ovo sezone u MOTO 3 klasi. Danas je ostvario pobjedu u Jerezu te je postao prvi Britanac sa tri vezane pobjede nakon Barryja Sheenea koji je to učinio 1977. godine.

Na Jerezu je Kent pobjedio izborio u posljednjim metrima. Tokom cijele utrke gledali smo borbu Kenta, Oliveire i Quartarara za prvo mjesto, dok je iza njihovih leđa priliku vrebao Brad Binder. Quartararo je probao proći Kenta sa unutrašnje strane, napravio je grešku, pa ostaje bez postolja na četvrtom mjestu.
Portugalac Miguel Oliveira prošao je kroz cilj sa svega 0,097 sekundi sporije od Kenta, dok je njegov klupski kolega Brend Binder bio 0,3 sekunde sporiji.

U MOTO 2 klasi prvi je ciljem prolazi Jonas Folger sa skoro dvije sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Johana Zarca. Zarco je zajedno sa Titom Rabatom i Alexom Rinsom vodio borbu za drugo mjesto. U posljednjem krugu, posljednjoj krivini Rins napada, pravi grešku i pada te ostaje bez bodova. Zarco je završio na drugom,  pobjednik kvalifikacija Tito Rabat je bio treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije