Pogledajte nezapamćenu Moto GP borbu u Japanu

Dovizioso i Marquez priredili klasik

Pogledajte nezapamćenu Moto GP borbu u Japanu

Italijanski vozač na motoru Ducatija Andrea Dovizioso danas je slavio vjerovatno najveću pobjedu u karijeri. Iako ovaj trijumf nije imao veći značaj od njegova prethodna četiri iz ove sezone, način na koji je pobijedio daje mu za pravo da kaže da je ovo najveća pobjeda njegove karijere.

Dovizioso se trenutno bori za titulu prvaka sa Špancem Marcom Marquezom, a baš tako je i izgledala današnja trka. Da je Marquez ostvario pobjedu trka za titulu bi možda bila i gotova, upravo zbog toga je Dovizioso dao sve od sebe i nije se predavao bukvalno do posljednje krivine. 

Ova dva vozača su se u posljednjih šest ili sedam krugova izmjenjivali u vodstvu, a Marquez je imao prednost tokom posljednjeg kruga. Ipak, zahvaljujući greški španskog vozača Dovizioso je uspio da ga pretekne bukvalno u posljednjoj krivini i da u jednoj od najboljih Moto GP trka u historiji ostvari pobjedu i ostane u trci za titulu. 

Posljednje kadrove sa ove trke jednostavno morate pogledati ako ste ljubitelji auto-moto sporta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi