Ponestaje li snage u Citroenu?

Sve bolji Fordov dvojac

Ponestaje li snage u Citroenu?

Nakon što je završena i peta dionica Wales Rallya, vozač Ford Fieste Jari-Matti Latvala se ističe i ima sve ubjedljivije vodstvo.

Sebastien Loeb je nakon ove dionice priznao da postaje nemoguće boriti se protiv Fordovih vozača, Latvale i Solberga. Latvala je bio brži od Loeba, unatoč tome što je staza bila skliska zbog kiše.

 

Francuz se trenutno nalazi na trećem mjestu iza Pettera Solberga i zaostaje 15.3 sekunde za njegovim timskim kolegom.


"Teško je boriti se protiv Forda u ovakvim uvjetima kad vam kiša otežava posao, oni su trenutno jako brzi", izjavio je vozač Citroena.


Finac koji ima vodstvo nakon pete dionice, duge 24.87km, izjavio je:“ Stvarno sam uživao. Staza jeste teška, ali veliki je izazov voziti ovdje. Moj automobil je u dobrom stanju.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.