Povratak Buttona: Najluđa stvar koja mi se mogla desiti
Foto: EPA

Umjesto Alonsa na VN Monte Carla

Povratak Buttona: Najluđa stvar koja mi se mogla desiti

M. Šljivak

Svjetski prvak Formule 1 iz 2009. godine Jenson Button vraća se ovog vikenda za volan.

Iako se Britanac prošle godine odlučio za odlazak u penziji, ostao je dio ekipe McLarena kao zamjena za Fernanda Alonsa i Stoffela Vandoornea, a s obzirom na to da je Alonso zbog nastupa u Indianapolisu odustao od Monte Carla, otvorila se šansa za Buttona.

On će tako ponovo sjesti za bolid McLarena, a svoj povratak je opisao kao ludu i nestvarnu priliku.

"Kada sam dobio poziv, nisam imao nikakve dileme. Ovo je jedinstvena i sjajna prilika, mada mi sve djeluje veoma nestvarno. Radujem se povratku, jer je ovo jedna od najluđih utrka u sezoni", rekao je Button.

Britanac još uvijek nije vozio novi bolid, ali njegovo poznavanje staze će mu veoma olakšati trku.

"Osjećam da sam spreman. Stazu jako dobro poznajem i fizički sam potpuno spreman za velike izazove", rekao je Button.

Britanski vozač je slavio na Velikoj nagradi Monaca 2009. godine i upravo je te godine osvojio svoj jedini naslov prvaka Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi