Pozitivne vijesti za Ferrari: Vettelov mjenjač nije oštećen

Stručnjaci utvrdili da je sve u redu

Pozitivne vijesti za Ferrari: Vettelov mjenjač nije oštećen

E. Ganibegović

Bizarna scena poslije utrke za Veliku nagradu Malezije, kada su se sudarili Sebastian Vettel i Lance Stroll, izgleda kako neće mnogo koštati Ferrari.

Naime, mjenjač koji je Vettel koristio u Maleziji ipak nije oštećen, te će ga ekipa moći korisiti ovog vikenda na Velikoj nagradi Japana.

Stručnjaci iz Maranella su ovih dana obavili detaljne provjere, pa su ustanovili da je s njim sve u redu.

Situacija oko mjenjača će biti jasnija poslije testova u Japanu. Tako bi Vettel trebao treći trening da odradi sa postojećim mjenjačem, a ako se ispostavi da nešto nije u redu, vozač Ferrarija će biti kažnjen sa +5 mjesta na startu nedjeljne utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi