Prelazak Sandra Cortesea u Moto2

Cortese potvrdio prelazak u Intact GP

Prelazak Sandra Cortesea u Moto2

Stefan Keckeisen i Wolfgang Kuhn, koji su nekoliko godina sponzorirali Cortesea, odlučili su ojačati svoju povezanost sa motosportom ulaskom u Moto2 klasu sa vlastitim timom.

Nijemac, koji vodi u Moto3 prvenstvu sa 46 poena ispred Mavericka Vinalesa, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Intact GP timom. On je do sad proveo skoro osam godina u lakoj GP klasi.

Tim je već naručio Kalex šasiju za sezonu 2013, a za šefa posade određen je Juergen Lingg koji je bio uz mladog Nijemca kada je ovaj ostvario svoju prvu pobjedu u Brnu 2011. godine.

"Veoma sam sretan zbog prelaska u Moto2. Sa Juergenom Linggom i Intactom biću u jednom od najprofesionalnijih timova, koji će se fokusirati jedino na mene prve dvije godine. Mislim da je ovo najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi! Trenutno, primarno sam fokusiran na Moto3 titulu", izjavio je budući vozač Intact GP tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.