Prodromou napustio Red Bull, stigao Dan Fallows

Promjena u Red Bullu

Prodromou napustio Red Bull, stigao Dan Fallows

Red Bull je pokušavao zaustaviti Petera Prodromoua, ali nije uspio. Peter je u Red Bull stigao još 2006. godine i do ove godine je radio uz Adriana Neweya, sa kojim je osvojio četiri titule u poretku konstruktora.

U nastavku karijere Peter će raditi za ekipu McLarena u kojem se prvi put pojavio davne 1991. godine.
McLaren je sa Peterom potpisao ugovor još 2013. godine, ali će zvanično početi raditi od naredne 2015. Na njegovo će doći Dan Fallows koji će kako stoji u saopštenju Red Bulla, na poziciji šefa aerodinamike startati odmah.

" Zadovoljni smo što možemo potvrditi da će naš novi šef aerodinamike Dan Fallows koji je i ranije bio član našeg tima. Određeno vrijeme je Dan bio odsutan, ali sada se vraća i svoju ulogu preuzima odmah. Peter
Prodromou je odradio svoj otkazni rok, želimo mu sve najbolje u karijeri " stoji u saopštenju Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti