Raikkonen: Biće neizvjesna borba do kraja šampionata

Vozač Ferrarija jasan

Raikkonen: Biće neizvjesna borba do kraja šampionata

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Kimi Raikkonen smatra da će njegova ekipa voditi tešku borbu sa Mercedesom do kraja šampionata. 

Na trci za Veliku nagradu Kanade prvi put u sezoni na podijumu nije bilo vozača Ferrarija. Vettel je na kraju završio na četvrtoj pozciji, dok je Raikkonene zbog problema sa kočnicama završio na sedmom mjestu. 

“Mi smo vidjeli mnogo uspona i padova tokom ove sezone. Ovo je duga godina i biće teška borba do samog kraja. Svaki tim ima probleme. Svi želimo da izvučemo maksimum iz bolida i da stalno unapređujemo bolid”, rekao je Raikkonen.

Dvije vodeće ekipe Ferrari i Mercedes vodiće tešku i neizvjesnu bitku za titulu do kraja šampionata. 

“Trebalo bi da bude tako. Možda ljudi sumnjaju u nas zbog nekih stvari koje su se desile u prošlosti. Ove godine pokazali smo da smo u mnogo boljoj poziciji. Nastavićemo da unapređujemo bolid i pokušaćemo da budemo ispred svojih rivala. Potrebno je da iskoristimo puni potencijal automobila i da imamo što bolji učinak tokom trkačkog vikenda”, rekao je Raikkonen. 

U generalnom poretku Finac je na četvrtoj poziciji sa 73 boda, dok u poretku konstruktora Ferrari je na drugoj poziciji sa 214 bodova te ima osam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Mercedes. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi