Raikkonen debitira na Finskom reliju

Možda u reliju bude imao više sreće

Raikkonen debitira na Finskom reliju

A. Beganović

Bivši svjetski prvak u Formuli 1, Finac Kimi Raikkonen, krajem sljedećeg mjeseca debitirat će u Svjetskom prvenstvu u reliju.

Raikkonen je dosad nastupao na tri relija niže katregorije, a vatreno krštenje u Svjetskom prvenstvu imat će na svom terenu, na Finskom reliju. Suvozač u Fiat Abarth Grande Puntu biće mu sunarodnjak Kaj Lindstrom, koji je nekada bio suvozač četverostrukom svjetskom prvaku Tommiju Makinenu.

“Finski reli sigurno neće biti lagan. Jedna od najtežih stvari za Kimija biće brzina ovog relija. Ceste su veoma brze, a na takvima još nismo vozili. No, nemojmo zaboraviti da je Kimi sjajan vozač, te da je talentiran i zato sam siguran da će se dobro snaći”, rekao je Lindstrom za finske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.