Raikkonen kažnjen, Mercedesu konstruktorski naslov
FOTO: EPA

Četiri trke prije kraja

Raikkonen kažnjen, Mercedesu konstruktorski naslov

A. Beganović

Finski vozač Forumule 1, Kimi Raikkonen, zbog sudara sa sunarodnjakom Valtterijem Bottasom u posljednjem krugu Velike nagrade Rusije kažnjen je sa 30 sekundi, pa je u poretku pao sa petog na osmo mjesto.

U posljednjem krugu jučerašnje trke u Sočiju vozač Ferrarija je pokašo napasti vozača Williams-Mercedesa, no došlo je do kontakta bolida, a deblji kraj je izvukao Bottas, čiji je bolid završio pokraj ograde.

Bolid finskog vozača je takođe bio oštećen, ali je uspio trku privesti kraju, no vodstvo trke je procijenilo da je Raikkonen kriv za sudar, pa ga je kaznilo 30 sekundi.

Zbog kazne Raikkonen je izgubio šest bodova, no zadržao je 4. mjesto u ukupnom poretku, ali je Ferrari ostao bez teoretskih šansi za osvajanje konstruktorskog naslova.

Vodeći Mercedes ima nedostižnih 531 bod, Ferrari je drugoplasirani sa 359 bodova, dok je Williams-Mercedes trećeplasirani sa 220 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.