Raikkonen ostaje u Ferrariju

Produžit će ugovor

Raikkonen ostaje u Ferrariju

E. Čaušević

Kimi Raikkonen i naredne sezone ostat će u Ferrariju, a danas bi trebao potpisati novi ugovor.

Finski vozač odlučio je da će i naredne sezone ostati u Ferrariju iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 38. rođendan. Raikkonen je bio prvak svijeta u Fomuli 1 prije deset godina i odlučan je da se zadrži na sceni najbržih vozača svijeta.

Ferrari je potvrdio danas da je uspješno dogovrena saradnja sa Raikkonenom i naredne sezone, te da bi on već danas trebao produžiti svoj ugovor. Također, ugovor na kraju ove sezone ističe i njemačkom vozaču Sebastianu Vettelu, no pregovori njega i Ferrarija još uvijek traje.

Italijanski tim odlučio je da im je potreban još uvijek iskusan vozač poput Raikkonena, ali isto tako nadaju se da će uspjeti zadržati i Vettela u timu koji se ove godine bori za titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi