Raikkonen prešao u reli

Raikkonen prešao u reli

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Raikkonen takmičiće se u 12 reli utrka 2010. za Citroen, objavila je francuska momčad u petak. Raikkonen i Citroen potpisali su jednogodišnji ugovor sa opcijom produženja.

Finski vozač upravljaće jednim od automobila Citroenovog „juniorskog“ tima, dok će u glavnom timu i dalje voziti svjetski reli prvak Sebastian Loeb i Španac Dani Sordo.

„Oduvijek sam želio voziti reli. Ovo je veliki izazov za mene i jedva čekam prva testiranja i početak sezone“, izjavio je Raikkonen.

Svjetski prvak iz 2007. godine nije se uspio dogovoriti s momčadi Ferrarija za koju je nastupao posljednje tri godine, a nakon što su propali pregovori s McLarenom, momčadi u kojoj je nastupao pet godina prije prelaska u Ferrari, Raikkonen je odlučio „uzeti odmor“ od Formule 1.

U Ferrariju će ga zamijeniti još jedan bivši svjetski prvak Španac Fernando Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.