Raikkonen se zakačio sa tehničkim direktorom Lotusa

Kimi vs Lotus

Raikkonen se zakačio sa tehničkim direktorom Lotusa

Do kraja sezone ostale su još samo tri utrke, a sasvim sigurno i Lotus i Raikkonen jedva čekaju konačni razlaz. Lošu atmosferu, Kimi je dodatno zaoštrio svađom sa tehničkim direktorom Lotusa Alanom Parmaneom, svađom koja se mogla čuti putem radio vezom na VN Indije.

Problem se pojavio u završnici utrke kada Kimi više nije mogao kontrolisati svoj bolid sa potrošenim gumama. Finac se odlučio za taktiku jednog ulaska u boks, a onda su se pojavili problemi u završnici. Prvo je izgubio duel sa Grosjeanom, a onda su ga prestigli Massa, Perez, Hamilton. Međutim, Raikkonen se tek pokušao suprostaviti Grosjeanom nakon čega je Parmane poludio:

"Kimi, makni mu se s jeb… puta!", viknuo je na njega tehnički direktor Alan Parmane preko radio veze, što je neobičan rječnik i način komunikacije za jednog inženjera.

"Nemoj se jeb… derati!", odgovorio je u istom stilu Raikkonen pa objasnio da će propustiti Grosjeana kad prođu zavojiti dio kruga.

Iako je u prvi mah bio bijesan, na pobjedničkom postolju Grosjean se suzdržao od napada na kolegu, te je diplomatski rekao da je Kimi bio u 'teškoj situaciji'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.