Raikkonenu pol pozicija nakon devet godina

Hamilton tek na 14. mjestu

Raikkonenu pol pozicija nakon devet godina

Finski vozač u bolidu Ferrarija Kimi Raikkonen došao je do pol pozicije pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Monaca u Monte Carlu.

Iako je tokom treninga većinom bio na drugom mjestu sa priličnim zaostatkom za timskim kolegom Sebastianom Vettelom, Kimi je ipak danas iznenadio sve i došao do pol pozicije. 

Ono što je veoma zanimljivo je činjenica da je Kimiju ovo prva pol pozicija još od 2008. godine i trke za Veliku nagradu Francuske. Od tada je prošlo čak 128 trka dok Kimi nije ponovo došao do najbolje pozicije pred trku. 

Naravno, možda čak i bitnija činjenica je podatak da je Lewis Hamilton na kraju završio tek na 14. mjestu te nije uspio ni da dođe do trećeg dijela kvalifikacija. Iza Raikkonena danas je završio njegov timski kolega Sebastian Vettel, a na trećem i četvrtom mjestu bili su Valtteri Bottas i Max Verstappen. 

Sutrašnja trka počinje od 14.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi