Raikkonenu se ne vraća u Formulu 1

Raikkonenu se ne vraća u Formulu 1

Svjetski prvak Formule 1 iz 2007. godine, finski vozač Kimi Raikkonen izjavio je kako nimalo ne žali što je prešao u reli (WRC).

Nakon što je Raikkonen napustio tim Formule 1 Ferrari i prešao u WRC ekipu Citroena, nedavno su se pojavile glasine kako Finca nazad u F1 želi vratiti Renault.

Međutim, Finac je demantovao povratak u Formulu 1, naglasivši kako je sretan kao reli vozač.

"Reli je kao nacionalni sport u Finskoj. Odrastao sam prateći sve legendarne vozače i oduvijek sam želio da se okušam i u tom sportu, tako da to nije bila ishitrena odluka. Krajem prošle godine ukazala mi se prilika, prihvatio sam je i uživao sam. Mali broj ljudi ima priliku da se bavi relijem na ovom nivou i sada želim da u praksi uradim sve ono što sam naučio ove godine“, rekao je Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.