Raikonnen: Sjajno je biti na pol poziciji

Kimijeva prva pol pozicija poslije devet godina

Raikonnen: Sjajno je biti na pol poziciji

D. Rakanović

Finski vozač u bolidu Ferrarija Kimi Raikkonen došao je do pol pozicije pred  trku za Veliku nagradu Monaca u Monte Carlu. 

Ono što je veoma zanimljivo je činjenica da je Kimiju ovo prva pol pozicija još od 2008. godine i trke za Veliku nagradu Francuske. Od tada je prošlo čak 128 trka dok Kimi nije ponovo došao do najbolje pozicije pred trku.  

“Sjajno je biti na pol poziciji. Ovo je staza na kojoj je možda i najvažnije da budete ispred. Pola posla je odrađeno, ali sutra nas očekuje veliki izazov. Za sada je dobro, sretan sam s ponašanjem bolida. Monaco je posebno mjesto, ali je ovdje veoma teško dovesti stvari na mjesto na koje želite. No, u kvalifikacijama je sve štimalo. Sitnice čine veliku razliku ovdje", rekao je Raikkonen.  

On smatra da je pola posla odrađeno, ali da tim u utrci očekuju novi izazovi. 

"Odradili smo sve ispravno, tim me u pravo vrijeme slao na stazu, stvari su išle glatko i nadam se da sutra možemo ostvariti dobar rezultat sa oba bolida. Daćemo sve od sebe, ali neće biti lako jer ovdje mnoge stvari nemate pod kontrolom. Najvažnija stvar za mene je da sutra na kraju utrke budem na istoj ovoj poziciji”, zaključio je finski vozač.

Trka za Veliku nagradu Monaca počinje u nedjelju od 14:00 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi