Rally Dakar: Otkazana šesta etapa

Rally Dakar: Otkazana šesta etapa

E. Škorić

Danas je na programu trebala da bude šesta etapa na Rally Dakaru, ali je odgođena zbog loših vremenskih uslova.

Sutra je na programu bio jedini slobodan dan u Rally Dakaru, a kako se danas nije vozila šesta etapa, to znači da će vozači odmarati dva dana.

Jaka i neprekidna kiša u Boliviji napravila je blatnjavu teritoriju, pa je organizatorima preostalo samo da otkažu šestu etapu.

Svima je sada cilj doći u prijestolnicu Bolovije, La Paz, a ovaj odmor najviše će odgovarati najsiromašnijim vozačima, prvenstveno motociklistima, koji su u većini slučajeva noći provodili u malim šatorima.

I dok pojedini veliki vozači u Hondi ili Yamahi imaju sve potrebne uslove, pojedini vozači moraju sami da servisiraju svoja vozila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi