Raskinuta saradnja između Kubice i Renaulta

Poljak traži sreću na drugom mjestu

Raskinuta saradnja između Kubice i Renaulta

E. Ganibegović

Kako prenose strani mediji McLaren i Renault su se složili po pitanju Roberta Kubice, koji je pušten od francuske strane.

Kubica je odradio nekoliko testova za Renault, uključujući i prvo testiranje bolida u 2017. i druge nastupe poput Goodwood festival of Speed.

Od ranije je poznato kako je Renault pred potpisom s Carlosom Sainzom, pa je Poljak zbog toga tražio da ga oslobode ugovora što je odoboreno od strane Renaulta.

Poljski vozač je sada u potrazi za drugim opcijama, a navodno se povezivao s Williamsom jer nastoje odgoditi donošenje odluke o budućnosti Felipea Masse, dok je Mark Hughes u najnovijem broju časopisa Motor Sport spominjao Sauber kao moguću opciju za Kubicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi