Red Bull i Renault izgladili nesporazume

Nakon serije optužbi sa jedne na drugu stranu

Red Bull i Renault izgladili nesporazume

Tokom većeg dijela prošle sezone Red Bull je kritikovao Renault. U istom ritmu su nastavili i na početku ove. Pogotovo nakon utrke u Australiji. Helmut Marko i Christian Horner su bili posebno oštri.

Ipak, ovaj put su u Renaultu reagovali, Cyril Abiteboul koji je optužio Adriana Neweya da laže. Na kraju su situacija izgladila.

"Naše kritike su izašle pod napadom emocija. Ono što smo uspjeli prevesti kada je u pitanju izjava ljudi iz Renaulta je bila oštra. Na kraju smo postigli dogovor. Mi se ne moramo voljeti, ali moramo imati motor koji radi. U ovoj situaciji i sa ovim pravilima ne možemo smanjiti zaostatak za vodećima, međutim mi smo znali pobjeđivati i kada nismo imali najbolji motor. Vidjeli ste šta je napravio Ferrari i vjerujem da taj nivo možemo i mi dostići do kraja godine" istakao je Helmut Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.