Red Bull kažnjen, startuju iz zadnjeg reda

Zbog fleksibilnosti krilaca na bolidima

Red Bull kažnjen, startuju iz zadnjeg reda

Vozači Red Bulla Daniel Riccardi i Sebastian Vettel u sutrašnjoj VN Abu Dabija startovati će iz posljednjeg reda jer su vozili nelegalne bolide na današnjim kvalifikacijama.

FIA je kaznila Red Bull zbog nelegalnih prednjih krila na oba automobila, jer su bila previše fleksibilna, pa će tako peti i šesti vozač iz kvalifikacija, posljednju trku sezone početi iz zadnjeg reda, a njihov tim morati da ojača krila.

Ekipa Red Bulla je saopštila da je razočarana odlukom jer i druge ekipe na sličan način tumače pravila, ali je prihvatila odluku stjuarda. Velika nagrada Abu Dabija voziće se u nedjelju od 14 časova. Pol poziciju osvojio je Nico Rosberg, dok je drugoplasirani Lewis Hamilton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.