Red Bull prijeti napuštanjem Formule 1

Hoće li FIA popustiti?

Red Bull prijeti napuštanjem Formule 1

Red Bull se mučio prošle godine sa Renaultovim motorom, kako su stvari izgledale u Australiji, velikih problema bi moglo biti i ove godine. Nakon utrke u Albert Parku, Helmut Marko je izjavio kako bi se njegova ekipa mogla vrlo lako povući iz Formule 1 ukoliko FIA ne ispravi pravilo izjednačavanja snage motora.

"Sigurno ćemo kao i svake godine na polovini sezone vidjeti na čemu smo. Pregledaćemo troškove i prihode, ukoliko ne budemo zadovoljni onda bi smo vrlo lako mogli početi razmišljati o napuštanju Formule 1. Opasnost leži u činjenici da i gospodin Mateschitz gubi svoju strast za Formulom 1."

"Trenutačna tehnička pravila su su nerazumljiva, komplikovana i preskupa. Svi tražimo smanjenje troškova, ali sa ovakvim pravilima je to nemoguće. ovakvu situacija je neizdrživa i za jednog Adriana Neweya koji se već polako povlači" tvrdi Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.