Redding cilja na peti ovosezonski podij

Scott Redding želi ponoviti uspjeh iz Aragona

Redding cilja na peti ovosezonski podij

Zvijezda Marc VDS tima, Scott Redding, fokusiran je na ostvarenje petog podija ove sezone na VN Japana.

Britanski tinejdžer uživa u svojoj najboljoj godini u grand prixu.

 

Njegovo najveće ostvarenje u jednoj sezoni je 131 bod i ako uspije u svom naumu ovog vikenda, zadržaće petu poziciju, što je za tri mjesta više nego što je ovaj vozač postigao ranije.

 

" Motegi je tehnički zahtjevna staza, sa mnogim mjestima na kojim morate jako kočiti. Znam da nije popularna kod mnogih vozača, ali meni se dopada. Odradio sam dobru utrku u Aragonu gdje sam završio na podiju i poprilično sam samouvjeren pred vikend u Japanu", izjavio je Redding.

 

Njegov posljednji podij, bez obzira na prethodnu operaciju ruke, produžio je razmak između njega i Kallia na 21 poen, ali još uvijek je u opticaju 100 bodova iz preostale četiri runde.

 

" Očito je da ću morati obratiti pažnju na Miku Kallia, pošto je on u mogućnosti preuzeti moju poziciju, ali glavni cilj na Motegiu će biti ponavljanje uspjeha iz Aragona i osiguravanje petog podija ove sezone", potvrdio je Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.