Renault Clio automobil godine u BiH

Renault Clio automobil godine u BiH

Teme:

Nova, četvrta po redu generacija Renaultovog gradskog modela Clio je automobil 2013. godine u Bosni i Hercegovini.

Odluka je to stručnog žirija Udruženja automobilskih novinara u Bosni i Hercegovini (UAN), koju čine članovi šest najvećih automedijskih grupacija u našoj zemlji. Kultni francuski mališan pobijedio je u oštroj konkurenciji koju su činili  Audi A3, Dacia Lodgy, Hyundai i30, Peugeot 208, Škoda Citigo i Volkswagen Golf VII.

Stručni žiri je prepoznao bitnu činjenicu da Clio, koji je od predstavljanja prve generacije 1990. godine do danas pronašao preko 11,5 miliona vlasnika, u svojoj četvrtoj generaciji piše potpuno novo poglavlje priče o popularnom mališanu i donosi dizajnersku i tehničku prekretnicu za Renault uopšte, te da je uprkos brojnim novostima zadržao izuzetno pristupačnu cijenu, a dodatni plus je i garancija od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara.

Novi Clio krasi prije svega senzualan i strastven stajling, uz opsežnu ponudu opcija za personalizaciju automobila. Dostupan je isključivo u verziji sa pet vrata i najprostraniji je automobil u klasi. Ono po čemu se naročito ističe su cjenovno pristupačne inovativne tehnologije, kao što su kamera za vožnju unazad, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa, R-Sound aplikacija, Bass Reflex audio sistem, šestostepeni EDC mjenjač sa dvostrukim kvačilom, te R-Link - integrisani touchscreen tablet za internet komunikaciju.

Zahvaljujući bogatoj ponudi sposobnih i štedljivih motora, kao što su trocilindarski benzinac Energy TCe 90 i Energy dCi 90 dizelaš, novi Clio sasvim očekivano nudi i mnogo zabave u vožnji. Novi Renault Clio je i jedan od najsigurnijih automobila u svojoj klasi, što potvrđuje maksimalan rezultat od pet zvjezdica na EuroNCAP sigurnosnim testiranjima. Ovaj rezultat, postignut u dodatno pooštrenoj proceduri testiranja, još jednom dokazuje Renaultovu ekspertizu u oblasti pasivne sigurnosti.

Novi Clio u Bosni i Hercegovini starta cijenom od 19.999 KM sa PDV-om. Za tu cijenu dobija se model pokretan 1.2 litarskim 16V benzincem sa 75 KS i sa izuzetno bogatom opremom, koja između ostalog podrazumijeva ABS, ESP, prednje i bočne zračne jastuke, pomoć pri kretanju na uzbrdici, Renault karticu, LED dnevna svjetla, tempomat, elektrificiranje prozore i retrovizore, klima uređaj, Radio MP3 sa AUX, Bluetooth i USB konekcijom, te putni računar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti