Repsol Honda ovog vikenda u punom sastavu

Pedrosa vrši pritisak na Lorenza, Stoner se vraća

Repsol Honda ovog vikenda u punom sastavu

Nakon dominantne pobjede koju je na stazi u Aragonu ostvario Hondin vozač Dani Pedrosa, sve je otvoreno u daljnjoj borbi za prvaka. Domaćin MotoGP utrke ovog vikenda je staza Motegi u Japanu.

Yamahin vođa u prvenstvu, Jorge Lorenzo drži razliku od 33 poena, ali sa Pedrosinom sjajnom formom i povratkom njegovog timskog kolege, Caseya Stonera, ostatak prvenstva će biti veoma delikatan.

 

Pedrosa će zasigurno tražiti reprizu prošlogodišnje utrke u Japanu kada je za samo sekundu pobijedio Lorenza, dok je Stoner tad završio na trećem mjestu. Ipak, Lorenzu će do samog kraja biti na umu osvajanje prvenstva.

 

Tim Repsol Honde će na stazi Motegi biti kompletan pošto je Casey Stoner prošao tretman oporavka nakon ozljede u Indianapolisu i spreman je nastaviti sa utrkivanjem.

 

Ducatijev Valentino Rossi, koji je prošle godine na istoj stazi odustao u prvom krugu, nada se puno boljoj predstavi ove godine i vjeruje da će Ducati biti takmičarski jak. Nicky Hayden, koji je sve zastrašio svojim padom u Aragonu, najavio je da je potpuno spreman.

 

Do prvih testiranja u Japanu je nešto više od tri dana, biće zanimljivo vidjeti u kojem pravcu će ići ostatak prvenstva i da li će Pedrosa uspjeti u naumu da se približi Lorenzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije