Revolucionarni model: Uskoro stiže Lamborghini Urus

Zvanično predstavljanje 4. decembra

Revolucionarni model: Uskoro stiže Lamborghini Urus

E. Ganibegović

Italijanski proizvođač objavio je kratki video u kojem je predstavio sva svoja dostignuća iz prošlosti i najavio novi model za budućnost - SUV Urus.

Lamborghini Urus biće zvanično predstaljen 4. decembra 2017, 24 godine nakon što je okončana proizvodnja prvog "terenca" ove kompanije, modela LM002.

U videu su prikazani zlatni momenti iz historije Lamborghinija, a poseban značaj je stavljen na san osnivača Ferruccija Lamborghinija, koji je želio da napravi neprikosnoven sportski automobil, pa je od toga sve i počelo.

Uprkos tradiciji Lamborghini je svojim kupcima odlučio ponuditi krosover/SUV vozilo, kao što su Porsche, Bentley ili Jaguar, dok su slične modele već najavili Rolls-Royce, Aston Martin, pa čak i Ferrari.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti