Ricciardo: Mercedes i dalje ima najbrži bolid
Foto: EPA

Vozač Red Bulla

Ricciardo: Mercedes i dalje ima najbrži bolid

D. Rakanović

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo smatra da Mercedes i dalje ima najbrži bolid u Formuli 1 uprkos činjenici da je Sebasian Vettel osvojio prvo mjesto na utrci u Australiji. 

Ipak, Ricciardo je rekao da mu je drago što je Ferrarri pobijedio na otvaranju sezone, jer misli da će Mercedes biti glavni kandidat  za osvajanje titule ove sezone. 

"Na neki način, lijepo je da je nekom uspjelo da uzme pobjedu od Mercedesa. I dalje mislim da Mercedes ima najbrži bolid i da su oni tim koji treba pobijediti, ali dobro je da im neki vozači mogu uzeti bodove i nadam se da nam to daje priliku da se borimo za titulu", rekao je Ricciardo. 

Ovaj vozač je imao problematičnu prvu utrku, jer se u kvalifikacijama slupao, a zatim je u utrci imao mnogo problema sa pouzdanošću bolida. 

"Završiti kvalifikacije i startati na utrci će već biti bolje nego u Melbournu", rekao je uočio VN Kine u Shanghaiju Ricciardo.

"Podijum bi bio snažan vikend za nas. To je ono što ciljamo, ali se moramo približiti Ferrarriju i Mercedesu", zaključio je Ricciardo. 

Red Bull nakon prve trke ima 10 poena, dok Mercedes ima 33 a vodeći Ferrari ima 37 poena nakon otvaranja sezone u Australiji.  

Druga utrka ove sezone će biti vožena u Kini ovog vikenda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi