Ricciardo najbolji u Bakuu

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana

Ricciardo najbolji u Bakuu

D. Rakanović

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo pobjednik je trke za Veliku nagradu Azerbejdžana. 

Ricciardo je na ulicama Bakua stigao do iznenađujuće pobjede nakon sjajne vožnje, a trku je obilježio sudar Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela koji na kraju nisu ni završili na podijumu.  

Drugo mjesto osvojio je vozač Mercedesa Valtteri Bottas, dok se na podijumu našao i vozač Williamsa Lance Stroll. 

Vettel i Hamilton su u 21. krugu imali kontakt. Vozač Mercedesa Hamilton je nakon povlačenja "Safety Cara" sa staze namjerno zakočio bolid nakon čega se u njega zakucao Ferarrijev vozač Sebastian Vettel.  

Nijemac je poludio, odmah prestigao Hamiltona i namjerno ga udario bolidom sa strane dok je ljutito mahao rukama.  

Organizatori su zbog ovog incidenta oglasili crvenu zastavu i suspendovali trku. Nakon nekog vremena trka je nastavljena, Vettel je zaradio kaznu od 10 sekundi u boksu, dok Hamilton uopšte nije kažnjen. 

Vozač Ferrarija je na kraju uspio završiti na četvrtoj poziciji ispred Hamiltona, koji je imao problema sa bolidom. 

Esteban Ocon iz Force Indie, završio je na šestoj poziciji ispred Kevina Magnussena u bolidu Haasa. 

Među najboljih deset bili su još i Carlos Sainz Jr. u Toro Rossu, Fernando Alonso u McLarenu i Pascal Wehrlein u Sauberu. Bili su ovo prvi bodovi za Alonsa i McLaren ove sezone. 

U generalnom poretku Vettel ima 153 bodova, dok drugoplasirani Hamilton ima 14 bodova zaostatka, a prati ih Bottas sa 111 bodova. 

U poretku konstruktora Mercedes je prvi sa 250 bodova, dok Ferrari ima 24 bodova manje. 

Šampionat u Formuli 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Austrije koja je na rasporedu 9. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti