Ricciardo: Napravio sam veliki korak naprijed

Australac jedini prekinuo dominaciju Mercedesa

Ricciardo: Napravio sam veliki korak naprijed

Jedan od rijetkih vozača koji je ove sezone povremeno prekidao dominaciju Mercedesovog dvojca Hamilton - Rosberg, bio je pomalo iznenađujuće Australac Daniel Ricciardo.

Vozač Red Bulla je ostvario tri pobjede koje su kako on priznaje i njega samog malo iznenadile. Ricciardo je pobjedio u Kanadi, Mađarskoj i Belgiji. Na kraju je bio treći u ukupnom poretku sa 238 osvojenih bodova.

" U ovoj sezoni sam napravio veliki korak u svojoj karijeri prema naprijed, prema cilju kojem težim.
Ove tri pobjede koje sam ostvario u sezone potpune dominacije Mercedesa znače još više. Jednom kada krenete prema naprijed, želite nastaviti u istom ritmu. Ja sam duboko u sebi vjerovao da mogu nešto napraviti ali nisam znao da li ću moći ponuditi maksimum " kaže Australac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.