Ricciardo: Ne bih prešao u Ferrari ako bih bio druga violina

Australski vozač

Ricciardo: Ne bih prešao u Ferrari ako bih bio druga violina

D. Rakanović

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo istakao je da nikada ne bi došao u Ferrari ako bi imao ulogu druge violine Sebastianu Vettelu. 

Australski vozač sa ekipom Red Bulla ima ugovor do kraja 2018. godine, ali su krenule spekulacije kako bi mogao preći u Ferrari da zamijeni Kimija Raikkonena. 

"Nisam mislio toliko daleko unaprijed da budem iskren, u smislu kakva bi kvaliteta bila da sam tamo. Ali ako ste u pregovorima sa timom, onda je to prva stvar o kojoj biste razgovarali. Jednaka oprema, bez igranja druge violine,“ rekao je Ricciardo i dodao: 

"Očito sam u položaju gdje mislim da bih se trebao boriti za vrh. Ako bi neki tim rekao: potpisali bismo te, ali ćeš igrati djeverušu ovom momku, 100 posto ne bih potpisao. To je nešto o čemu razgovarate na početku pregovora.“

Ricciardo je istakao da mu je želja osvojiti šampionsku titulu jednog dana. 

"Ja sam definitivno u ovom sportu da budem uspješan. Za mene je uspjeh osvojiti naslov. Bio sam sretan da pobijedim u nekim utrkama, ali radi se o tome da pobijedim u dovoljno utrka, što bi dovelo do osvajanja naslova. To je nešto gdje želite biti. Ponekad trebate imati i sreće", rekao je Ricciardo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi