Ricciardo: Singapur je jedna od najboljih prilika da slavimo

Vozač Red Bulla

Ricciardo: Singapur je jedna od najboljih prilika da slavimo

D. Rakanović

Australski vozač Daniel Ricciardo vjeruje kako je VN Singapura iduće sedmice velika prilika za Red Bull da odnese pobjedu.

“Vjerujem kako Singapur neće biti naša jedina prilika, ali je sigurno jedna od najboljih prilika da pobjedimo u ostatku sezone,” rekao je Ricciardo.

Red Bull je ove godine treći u poretku konstruktora iza Mercedesa i Ferrarija. 

“Morate malo sporije pojačavati tempo na treninzima na stazi kao što je ova u Singapuru. U određenom trenutku počinjete riskirati, ali riskirati odmah pri dolasku nema smisla", rekao je Ricciardo. 

Australski vozač je u prethodne dvije sezone u Singapuru vozio odlično i oba puta završio na drugoj poziciji. 

“Krenuo sam sa drugog mjesta i završio drugi oba puta u posljednje dvije godine, te sam oba puta imao najbrži krug trke. Cilj ove godine je da krenem sa prvog i završim na prvom mjestu", rekao je Ricciardo. 

Slijedeća utrka za Veliku nagradu Singapura na rasporedu je slijedećeg vikenda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi