"Ricciardova preticanja su fantastična"
EPA

Izjava Christiana Hornera, šefa Red Bulla

"Ricciardova preticanja su fantastična"

E. Ganibegović

Šef Red Bulla, Christian Horner je pohvalio Daniela Ricciarda, a posebno njegova preticanja, za koja je rekao da su briljantna.

Australac je ove sezone zaista izvanredan, pa je tako stigao do devet postolja, dok je u Bakuu došao do pobjede. Na generalnom poretku vozača zauzima četvrto mjesto sa 192 osvojena boda.

"Mislim da ima fantastične vozačke vještine", rekao je Horner za Motosport.

"Neka od njegovih preticanja su bila briljantna, a neka je izveo iako je bio daleko iza."

"Ako mislite o nekoliko poteza u Monzi, pa čak i preticanje Bottasa u Sepangu. Očito, imao je bolju pouzdanost nedjeljom od Maxa, ali je vozio iznimno dobro."

"On i dalje mnogo uči i možete vidjeti da uživa u onome što radi, tehnički je veoma jak."

Horner je također rekao kako je Daniel veliki pozitivac, te kako je jedan od velikih karaktera na gridu.

"Kako se ponaša javno, tako se ponaša i privatno. Donosi pozitivnu energiju u tim i njegov imidž odgovara Red Bullu, a Red Bull odgovara njegovom imidžu. Ima sjajan karakter, a kada je na postolju, čini to zabavnim. On je jedan od velikih karaktera na gridu."

"Ima sjajnu sezonu u kojoj je stigao do najvećeg broja postolja u jednoj sezoni otkako je u našoj ekipi. Nadam se da može doći do još boljih rezultata u predstojećim utrkama", istakao je šef Red Bulla.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi