Riederer: Schumacher će ostati invalid do kraja života

Slabe šanse za oporavak

Riederer: Schumacher će ostati invalid do kraja života

Jedan od najpriznatijih svjetskih specijalista neurologa Erich Riederer sumnja da će Michael Schumacher ikada potpuno oporaviti od nesreće koja ga je zadesila 29. decembra prošle godine na skijanju. 

Riederer smatra da je slavni vozač Formule 1 doživio trajna oštećenja i da će biti veliki uspjeh ukoliko bude mogao sam da radi neke osnovne funkcije.

"Nažalost, Michael će ostati invalid do kraja života, biće ovisan o drugim ljudima. On je doživio trajna oštećenja tako da će biti veliki uspeh ukoliko bude mogao da sjedne bez tuđe pomoći za tri mjeseca, ili da upravlja električnim kolicima za šest mjeseci", rekao je Riederer.

Ipak, poznati neurolog kaže da je veliko ohrabrenje to što se popularni Schumi probudio iz kome nakon šest mjeseci.

"To je nevjerovatno pozitivna poruka kada se neko probudi iz kome poslije manje od godinu dana. To je pozitivno za njega i njegovu porodicu, veoma je važno", zaključio je Riededer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.