Robert Kubica u Loebovom Citroenu

Kubica ne može bez adrenalina

Robert Kubica u Loebovom Citroenu

Robert Kubica će sredinom ovog mjeseca nastupiti na reliju Italija i to u Citroenu C4 sa kojim je Sebastien Loeb osvojio četiri od ukupno devet WRC naslova.

Odlaskom Sebastiena na kraju ove sezone, Citroen gubi jednu mega zvijezdu, a na njegovo mjesto će za kratko doći zvijezda Formule 1. 

 

Kubica je u februaru prošle godine zadobio teške povrede ruku i nogu na reliju Ronde di Andora, nakon toga je više puta operiran i nije se dovoljno dobro oporavio da bi mogao nastupati u najelitnijem automobilističkom takmičenju, ali ipak ne može bez adrenalina koji mu pružaju utrke.

 

" Jedva čekam nastup u automobilu koji je do sad bio tako uspješan i nakon što odradim nekoliko testova, biću u mogućnosti osjetiti kako reaguje na stazi. Ovo je treći put da učestvujem na reliju i već sam se privikao na ovo takmičenje", izjavio je Kubica.

 

Poljak je u Formuli 1 ubilježio 76 nastupa i ostvario jednu pobjedu, odnosno 12 plasmana na podij, ostaje da vidimo hoće li zabilježiti značajnije rezultate u reliju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti