Rockenfeller slavio u Moskvi

Korak bliže naslovu

Rockenfeller slavio u Moskvi

M. Maksimović

Mike Rockenfeller je na najbolji način zaokružio vikend u Moskvi. Nakon pole positiona u subotu, dana kasnije u nedelju vozač Audija je ostvario pobjedu ispred Mattiasa Ekströma i Augusta Farfusa.

Za Rockenfellera ovo je druga pobjeda u sezoni, ujedno i druga u karijeri, nakon koje ima 27 bodova prednosti u odnosu na Brunu Spenglera koji je ovaj put ostao na nuli. Spengler je u četvrtom krugu imao kontakt sa Miguelom Molinom koji je odustao. Kanađanin je pao na začelje i više se nije mogao izvući.

Mattias Ekström je uspio preuzeti prvo mjesto nakon što je Rockenfeller otišao u boks, ali ne zadugo. Prvo i drugo mjesto na kraju su bili rezervisani za Audi, BMW je imao treći, pa Audi četvrti dok je najbolji Mercedes bio onaj Garyja Paffetta na peto mjestu.

Inače, utrku u Moskvi obilježio je jedan bizarni događaj. Privatni avion predsjednika Rusije, Vladimira Putina je prekinuo četvrtu sesiju kvalifikacija zbog preletanja, zbog čega je vazdušni prostor bio zatvoren.To je značilo da medicinski helikopter ne može letjeti čime se krše pravila. Na kraju se četvrti dio kvalifikacija nije niti vozio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.