Rockenfeller utrku prije kraja osigurao naslov

Na stazi u Zandvoortu

Rockenfeller utrku prije kraja osigurao naslov

Utrku prije kraja, Mike Rockenfeller, vozač Audija Phoenix Racing Teama je osigurao naslov prvaka u ovoj sezoni DTM serije. Augusto Farfus je ostvario pobjedu u Zandvoortu, ali je Rockenfelleru i drugo mjesto bilo sasvim dovoljno za prvu titulu, jer Brazilac u ovom trenutku zaostaje nedostižnih 26 bodova.

Farfus je slavio ove sezone na posljednje dvije utrke, ukupno je pobjedio na tri, dok je Rockenfeller prvi prošao ciljem u Velikoj Britaniji i Rusiji.

Augusto Farfus je poveo utrku, probio se ispred Marca Wittmanna koji je imao pole position dok je Rockenfeller došao na drugo mjesto. U nastavku Rockenfeller nije forsirao, ali niti Farfus nije mogao stvoriti neku veću prednost. Brazilac je prvo mjesto prepuštao dva puta kada je odlazio u boks, a priliku da nešto napravi imao je na polovini utrke, kada je nešto duže ostao na stazi od Rockenfellera koji je ranije po drugi put završio u boksu. Budući prvak je u tim trenucima  bio deseti, Farfus prvi.

Po drugom ulasku Brazilaca u boks stvari su se vratile na početak. Šest krugova prije kraja safety car se pojavio na stazi i tu je ostao skoro do kraja. Vozači su ostali sami na stazi tek jedan krug i Farfus je na kraju upisao pirovu pobjedu. Audi ponovo nakon dvije godine i Martina Tomczyka ima prvaka. Za Rockenfellera je najveći uspjeh u karijeri koji je došao tri godine nakon slavlja u utrci 24 sata Le Mansa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.